Autor Entitats
21 Febrer 2015 a 17:00

L’Observatori de la PIMEC constitueix un Consell Assessor

Integrat per professionals de prestigi

pimec

pimec // Imatge cedida per pimec

L’Observatori de la PIMEC ha decidit crear un Consell Assessor a través del qual es podrà avaluar l’activitat de l’Observatori i fer propostes de futur per tal d’enriquir la seva orientació estratègica i operativa. D’aquesta manera, a través del departament, la patronal potenciarà el teixit productiu català. L’Observatori de la PIMEC és aquella unitat de la patronal encarregada de recollir, crear i analitzar informació econòmica rellevant sobre la micro, petita, mitjana empresa i els autònoms de Catalunya.

El Consell Assessor estarà format per professionals de prestigi com Oriol Amat, catedràtic d’economia de la Universitat Pompeu Fabra; Joan B. Casas, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya; David Coll, empresari de UPB Genetic World; Cèsar Molins, empresari d’Ames; i Joan Vila, empresari de LC Paper, a més del president de PIMEC, Josep González.

El director de l’Observatori, Modest Guinjoan, s’ha mostrat “satisfet amb el resultat d’aquests dos anys de treball, en els quals el departament s’ha consolidat. Ara, amb la visió de professionals externs, volem anar més enllà i potenciar les pimes catalanes com a agents de modernització i de progrés econòmic”, i ha afegit que “és una tasca de gran responsabilitat perquè el col·lectiu de pimes representa a Catalunya el 99,8% del total d’empreses, dóna feina al 70% dels ocupats i genera el 61% del VAB de l’economia”.

L’Observatori de la PIMEC segueix cinc línies d’actuació. En primer lloc és un indicador, és a dir, recull les informacions estadístiques de conjuntura més rellevants i es manté actualitzat a partir de fonts d’informació oficial. Elabora estudis i informes monogràfics; estableix uns posicionaments, es valoren uns fets econòmics i es realitzen propostes normatives amb incidència sobre la petita i la mitjana empresa; també elabora, el conegut com a Anuari de la pime catalana que consisteix en una estimació aproximada de què aporta la pime al PIB català i a l’ocupació, a més de donar detalls dels estats economicofinancers de la petita i la mitjana empresa, a partir de les dades de més de 80.000 pimes. I finalment realitza una auto diagnosi financera, és a dir, una eina online creada conjuntament amb ACCIÓ que permet a les empreses disposar d’una comparativa de la seva situació economicofinancera amb empreses del seu mateix sector i dimensió.

A través de la seva web (http://observatori.pimec.org), l’Observatori de la PIMEC ofereix als socis de la patronal i a la societat en general valoracions, anàlisis i propostes que pretenen ser útils per al desenvolupament i la millora de la competitivitat i la defensa dels interessos de les pimes i autònoms de Catalunya.

Switch to mobile version