Autor Societat
26 Febrer 2015 a 12:00

L’aplicació Botó Vermell fa de Calella una ciutat més segura

Permet la col·laboració entre policia i ciutadania

Policia // Imatge del web de l'Ajuntament de Calella

Policia // Imatge del web de l’Ajuntament de Calella

Botó vermell és una aplicació per a telèfons mòbils intel·ligents endegada per l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Calella el passat mes de novembre per tal que ciutadania i policia treballin conjuntament per una ciutat més segura.

Ha tingut una acceptació molt positiva com ho demostren els 150 establiments de Calella que s’hi han adherit. L’aplicació va destinada al sector econòmic de la ciutat: comerços, hotels, restaurants, etc. permet avisar de manera ràpida i discreta a la Policia Local en cas d’emergència.

Es tracta d’una alarma molt silenciosa que amb un sol toc a la pantalla del dispositiu, la persona del corresponent establiment pot avisar a la Policia Local que es troba en situació d’emergència.

Aquets cap de setmana passat es va resoldre amb èxit un cas gràcies a l’aplicació. Aquesta aplicació no té cap cost econòmic  ni pels usuaris ni per l’Ajuntament.

D’altra banda i en aquest mateix sentit, el mes de setembre passat es va posar en funcionament un nou sistema d’avisos d’sms que permet a la policia emetre alertes als establiments de la ciutat. Des d’aleshores s’han emès 200 sms.

Switch to mobile version