Autor Entitats
26 Febrer 2015 a 17:00

Joan Mora defensa al Parlament el paper de l’AMTU en la gestió de serveis de transport

També va apostar per el transport a la demanda

joan mora

Joan Mora, segon per l’esquerra, a la compareixença d’ahir // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Joan Mora, alcalde de Mataró i president de l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) va aprofitar la seva compareixença d’ahir a la comissió de Territori i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya, on s’està debatent la proposició de llei de finançament del sistema integrat del transport públic de Catalunya, per reclamar una millora del finançament local del transport públic i per apostar pel Transport a la demanda.

Pel que fa referència al finançament, Mora va dir que “el finançament del sistema de transport públic ha de garantir l’accés dels ciutadans a aquest servei en funció de l’ús que se’n faci”, i va recordar que la comunitat de serveis que defensa l’AMTU és “l’única possibilitat que tenen molts ajuntaments d’oferir un servei adequat als seus ciutadans”, en clara referència al paper que pot tenir l’AMTU com a estructura associativa i institucional per aprofundir en la gestió mancomunada de serveis.

“El país ja està dotat d’una estructura organitzativa forta i capaç de treballar per millorar i abaratir el transport públic”, va afegir Mora en relació a la tasca que porta a terme l’AMTU. En aquest sentit, va recordar que el recent canvi d’estatuts de l’associació preveu l’ampliació de l’àmbit AMTU a tot Catalunya.

Pel que fa al Transport a la demanda, el president de l’AMTU va defensar aquesta opció com un model sostenible, ja que permet adaptar-se a les necessitats específiques dels municipis en determinades zones i horaris, i va destacar els municipis d’Alella i Castellar del Vallès com “exemples que ens indiquen que estem en el bon camí perquè l’AMTU sigui també una Oficina Central de Gestió del Transport a la Demanda a nivell català”.

Switch to mobile version