Autor Política
16 Febrer 2015 a 11:00

ICV de Mataró va retre homenatge als afusellats del PSUC

L’acte es va celebrar al Cementiri de Montjuïc

Representants d'ICV Mataró a l'homenatge pels afusellats del PSUC a la dictadura // Imatge cedida per ICV Mataró

Representants d’ICV Mataró a l’homenatge pels afusellats del PSUC a la dictadura // Imatge cedida per ICV Mataró

El partit polític Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) de Mataró, com cada any, va participar ahir, amb una nodrida representació, en l’homenatge als companys del Partir Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) que van ser afusellats durant la dictadura franquista.  L’acte va tenir lloc diumenge al Cementiri de Montjuïc, a Barcelona.

Francesc Serrat Pujolart (Cisquet), Manuel Donaire Moreno, Juan Arévalo Gallardo i Juan Hernández Lizán, afusellats el 28 de febrer de 1946, així com els companys Joaquim Puig i Pidemunt, que va ser director de la revista Treball, Pere Valverde Fuentes, Àngel Carrero Sancho Numen Mestre Ferrando, afusellats al Camp de la Bota el 17 de febrer de 1949. Tot ells van ser immolats per la seva lluita per les llibertats durant la dictadura franquista.

A l’acte han assistit la coordinadora d’ICV de Mataró, Noe Ayguasenosa, el regidor Esteve Martínez i el diputat al Parlament de Catalunya Salvador Milà, entre d’altres militants de la formació ecosocialista de la nostra ciutat i de la resta de la comarca del Maresme. Han participat familiars i membres de les entitats vinculades amb la recuperació de la memòria històrica com Enric Pubill, a més de membres de la direcció d’ICV, com Núria Buenaventura o Laia Ortiz, així com el coordinador nacional de Joves d’Esquerra Verda, Pau Planelles.

La diputada Laia Ortiz va destacar en el seu discurs la importància de les polítiques de la recuperació de la memòria històrica i va recordar la lluita de totes aquelles persones que van lluitar pels drets que “avui es volen carregar“.

 

Switch to mobile version