Autor Ensenyament
18 Febrer 2015 a 17:00

El TecnoCampus inaugura l’espai Fab Lab per compartir projectes interdisciplinaris

Tindrà principalment una funció educativa

espai fablab

El proper dia 25 s’inaugura l’espai Fab Lab // Imatge cedida pel TecnoCampus

El TecnoCampus, amb l’objectiu de donar l’oportunitat a tothom de conèixer les noves tecnologies de fabricació digital i provar de fabricar els seus propis projectes inaugurarà el proper 25 de febrer entre les 16 i les 20 hores l’espai Fab Lab.

Un Fab Lab és un espai de producció d’objectes físics a escala personal o local que agrupa màquines controlades per ordinadors. És un espai de creació i de desenvolupament d’activitats vinculades a la tecnologia i a la fabricació digital (amb eines com la impresora 3D, a la imatge). També és un punt de trobada local on es reuneixen perfils diversos amb la voluntat de compartir coneixement i generar-ne de nou amb caràcter interdisciplinari.

El nou espai tindrà principalment una funció educativa, posant especial èmfasi en els Treballs de Recerca de Batxillerat i en el professorat de tecnologia de Secundària i Batxillerat.

L’espai Fab Lab del Tecnocampus començarà en fase de prova, durant la qual els que s’inscriguin de forma gratuïta tindran la possibilitat de compartir amb altres els seus projectes i podran accedir als següents serveis:
– Infrastructura: accés a impressores 3D, talladora làser, eines per treballar l’electrònica, la fusta, etc.
– Assessorament tècnic: suport tècnic per a l’ús de les eines, així com assessorament tècnic i tecnològic per acabar de dissenyar el projecte.
– Assessorament emprenedor: com aconseguir que un projecte personal tingui una orientació “de mercat”? Com pensar que el projecte tingui en compte els seus possibles usuaris? Quina utilitat podem donar al nostre projecte? Tindria, fins i tot, sentit com a model de negoci?

Switch to mobile version