Autor Societat
26 Febrer 2015 a 14:00

Disminueixen els robatoris a comerços, però creixen els furts a l’interior de vehicles

Ahir es va celebrar la Junta de Seguretat a Premià de Mar

Mossos d'Esquadra

Un 43% menys de robatoris a establiments comercials de Premià de Mar // Foto: Joan Murcia

En el decurs del 2014 es van produir un total de 17 robatoris amb força a establiments comercials de Premià de Mar, una xifra que representa una disminució del 43% respecte els furts que s’havien produït durant el mateix període de l’any anterior.

L’alcalde, Miquel Buch, es va mostrar molt satisfet ahir a la Junta Local de Seguretat de Premià de Mar, on es va fer balanç de les dades en matèria de seguretat del 2014, i va destacar que la disminució dels robatoris a comerços, juntament amb el creixement del nombre de detencions – de 161 a 190 –, són fruit de “l’increment de la presència policial als carrers”.

D’altra banda, en el decurs de la Junta també es van valorar les dades que mostren que els robatoris amb força a l’interior de vehicles van augmentar durant l’any passat, passant de 206 a 224. Segons el batlle, cal que els veïns i veïnes de Premià de Mar es conscienciïn de la importància de no deixar objectes de valor –ulleres de sol, aparells GPS, telèfons mòbils, etc.– en llocs visibles del vehicle, ja que “són el motiu principal de la majoria d’aquest tipus de robatoris”.

Pel que fa al trànsit, les autoritats municipals van comptabilitzar que des del febrer de 2014 fins al gener del 2015 es van produir un total de 22 accidents i 13 atropellaments, que contrasten amb els 32 accidents i 18 atropellaments del 2013.

A part de Miquel Buch, la Junta Local de Seguretat també va comptar amb la presència del delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea; la regidora de governació, Marisa Ferreras; i diversos representants de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i la Guardia Civil.

Switch to mobile version