Autor Societat
21 Febrer 2015 a 12:30

Demà l’Ajuntament realitzarà un sondeig arqueològic al subsòl de la plaça Gran

Es preveu que finalitzin el mateix diumenge

La plaça Gran, des de la confluència amb el carrer de Santa Maria

La plaça Gran, des de la confluència amb el carrer de Santa Maria // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Demà diumenge a 2/4 de 10 del matí, l’Ajuntament durà a terme un sondeig arqueològic al subsòl de la plaça Gran per tal d’intentar localitzar vestigis d’un espai construït de grans dimensions.

L’exploració, supervisada per un arqueòleg, consistirà a obrir una rasa fins als 4 metres de profunditat a la cantonada entre el carrer de Santa Maria i la part alta de la plaça Gran, en el punt on segons testimonis hauria existit l’escala d’accés a la cavitat.

Aquests testimonis són els veïns de la plaça i asseguren haver accedit a un gran espai soterrat quan eren nens, l’any 1937, mitjançant unes escales des de l’interior d’un immoble. Aquesta informació va facilitar que als anys 90 l’Ajuntament realitzés unes primeres prospeccions amb resultat negatiu.

Val a dir que les dues prospeccions geofísiques les va decidir l’actual govern municipal l’any 2013 al subsòl de la plaça. La primera, al setembre, es va fer mitjançant una tomografia elèctrica, una tècnica que permet obtenir imatges en superfície a partir de la conductivitat del subsòl. Per a la segona prospecció, al novembre de 2013, es van utilitzar tècniques de georadar per aconseguir dades fins als 10 metres de fondària. En els dos casos es van detectar anomalies a banda i banda de la plaça que podrien correspondre a dues cavitats o zones construïdes, però no es van obtenir evidències clares.

Switch to mobile version