Autor Política
22 Gener 2015 a 12:30

ICV dóna suport als quatre antifeixistes denunciats per PxC a Mataró

Entre els denunciats hi ha dos militants d’ICV: el regidor Esteve Martínez i Carles Spa

ICV

Imatge del web d’ICV Mataró

ICV de Mataró vol manifestar el seu suport i solidaritat amb els quatre militants antifeixistes que han estat denunciats per PxC per participar en una acció reivindicativa organitzada per Unitat contra el feixisme i el racisme (UCFR) del Maresme. Entre les quatre persones denunciades hi ha dos membres d’ICV de Mataró: el regidor Esteve Martínez i el militant Carles Spa. Aquestes persones hauran de declarar als jutjats de Mataró el proper dijous 22 de gener, a les 12.15 hores.

 S’ha publicat un manifest de suport a les quatre persones denunciades, que reproduïm tot seguit:

 El passat 18 de juliol, un grup de ciutadans i d’activistes d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) vam realitzar una acció simbòlica a la plaça Itàlia de la nostra ciutat, on PxC tenia instal·lada una parada per recollir material escolar només per “als de casa”. Les activistes d’UCFR ens vam manifestar pacíficament davant del punt de recollida per posar en evidència les seves campanyes vergonyoses, racistes i xenòfobes, desemmascarant-los, així, davant de la ciutadania.

 A data d’avui, 4 activistes d’UCFR estan imputats a causa d’una denúncia als jutjats de Mataró per la líder de PxC de Mataró, Mònica Lora arran de l’acció esmentada. Les activistes d’UCFR denunciades estan citades a declarar el proper 22 de gener.

 Expressem el nostre rebuig a les campanyes denigrants i discriminatòries que vulneren els drets fonamentals de les persones, i en aquest cas dels nostres infants, i volem impulsar la lluita contra el feixisme i el racisme perquè:

 – Sabem que la nostra població pateix les desigualtats nascudes d’un sistema econòmic injust que reserva precarietat i misèria a les persones. Per això, rebutgem els partits polítics que fan un ús electoral de la immigració amb discursos populistes, demagògics i falsos que no atenen a les problemàtiques reals de tota la ciutadania.

– Mataró és una ciutat diversa, i això representa una riquesa que cal defensar. La complexitat de la situació demana l’acció col·lectiva i unitària, no l’enfrontament entre la població per qüestions de procedència o pertinença cultural.

 Per aquests motius cal denunciar que un partit feixista i racista com Plataforma per Catalunya (PxC) tingui presència a l’Ajuntament i condicioni l’agenda política. El discurs d’aquest partit fomenta l’odi i la discriminació sota una estratègia populista de manipulació informativa constant.

 Fem una crida a totes les persones, col·lectius i entitats de Mataró a posicionar-se conjuntament en contra dels discursos racistes, de qualsevol moviment feixista, així com també de la presència d’un partit com PxC a l’Ajuntament.

 També ens volem solidaritzar amb les persones denunciades per la líder de PxC a Mataró i fer palès un cop més la insistència de PxC, en judicialitzar el debat democràtic, traslladant als Jutjats la pràctica política dels qui no opinen com ells.

 No acceptem més mentides i enganys. Per això, suma’t a nosaltres en defensa dels drets de les persones i la igualtat d’oportunitats, i en solidaritat amb les persones que hauran de declarar als jutjats el proper dia 22 de gener.

Switch to mobile version