Autor La recepta
12 juny 2019 a 12:00

Platillo de costelló de porc amb naps

0 Flares 0 Flares ×
Naps de talltendre// Foto: DARP

Naps de talltendre// Foto: DARP

Ingredients:
  • 1 kg – Costelló de porc tallat a trossos no gaire grans
  • 1 1/2 kg – Naps
  • 1/2 cullerada – Farina
  • 4 – Tomàquets rallats
  • 3 grans – All picat
  • 100 g – Llard
  • Oli
  • Julivert picat
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

Enrossiu el costelló amb el llard i reserveu-lo.
Sofregiu l’all, el julivert i els tomàquets.
Afegiu-hi la farina i els trossos de costelló, mulleu-ho amb aigua i deixeu-ho coure lentament fins que el costelló sigui tou.
Mentrestant peleu, bulliu, enfarineu i fregiu els naps.
Quan faltin 20 minuts per acabar la cocció del costelló, afegiu-los a la cassola.

Nap de Talltendre

És un conreu d’hivern, molt resistent a les temperatures extremes, característic d’algunes poblacions de la Cerdanya.

És una planta de la família de les crucíferes, d’arrel carnosa i flors grogues. L’arrel del nap de talltendre, la part comestible, presenta una polpa de coloració blanquinosa, mentre que la pell és de color marró fosc. La composició del sòl calcari dóna un gust peculiar a aquest naps, que destaquen per la seva finor i intensitat. Malgrat que tots reben la denominació de nap de talltendre, s’acostumen a preferir aquells que han estat conreats en secà.

Categoria: Carns i verdures
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×