Autor La recepta
15 maig 2019 a 12:00

Pastís de galera

0 Flares 0 Flares ×
Galeres// Foto: Gastroteca.cat

Galeres// Foto: Gastroteca.cat

Ingredients:
  • 1/5 kg – Llard de Porc
  • 2 kg – Galeres plenes
  • 1/2 kg – Alls porros
  • 2 – Cebes grosses
  • 2 fulles – Llorer
  • 1/4 kg – Pastanagues
  • Herbes provençals al gust
  • 1/4 litre – Nata de 33% de grassa
  • 4 – Ous
  • Sal i pebre
  • 50 g – Farina de blat
Introducció:

Del Restaurant Miami Can Pons, de Sant Carles de la Ràpita.

Preparació:

Peleu les galeres; guardeu el cap i les pells per fer la salsa.
Preneu les verdures, i sofregiu, amb el llard de porc, la carn de les galeres; quan estigui sofregit, flamegeu amb conyac.
Tritureu-ho amb la batedora elèctrica.
Una cop ben fi, afegiu-hi quatre ous i un quart de litre de nata (33%) i assaoneu amb all i pebre al gust i ben barrejat.
Poseu-ho en motlles untats amb oli i coeu-ho al vapor durant uns 20-25 minuts a 90º o al bany maria.

Per fer la salsa:
Sofregiu la resta de galera (“pells i caps”) que heu guardat, i afegiu una mica d’alls porros i pastanagues.
Quan estigui cuit afegiu la farina, flamegeu amb conyac i cobriu-ho d’aigua o fumet.
Deixeu que cogui uns 20 minuts; coleu la salsa amb colador fi i regueu el pastís de galeres.

Categoria: Peixos i mariscs.
Font: Restaurant Miami Can Pons
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×