Autor La recepta
28 juny 2018 a 12:00

Volován amb ricota i nous al pesto

0 Flares 0 Flares ×
Volován amb ricota i nous al pesto// Foto:dlcocinaygastronomia.com

Volován amb ricota i nous al pesto// Foto:dlcocinaygastronomia.com

Avui farem un entrant original, usant una variant de la salsa pesto. L’element inconfusible de la salsa pesto és l’alfàbrega, herba aromàtica amb una aroma i sabor inconfusibles. El pesto s’emmotlla molt bé a altres receptes diferents a les depasta.
Ingredients
• 4 Volovanes
• 10 tomàquets secs hidratats *
• 7/8 fulles d’alfàbrega fresca
• 2 nous
• 60 ml. oli d’oliva
• 1 gra d’all
• Sal
• 50 gr. formatge ricotta
• Formatge manxec (dur)
Elaboració

* Els tomàquets secs els hidratem en oli d’oliva el dia abans d’elaborar la nostra recepta. Posem al vas de la batidorala ricotta. Trossegem a grans trets les nous i les añadimosal formatge. Afegim també els tomàquets, la dent d’all (sense el germen de dins), l’alfàbrega, la sal i l’oli on estaven els tomàquets. Ho triturem bé. Vam comprovar el gruix que més ens agradi (podem afegir més oli) i el punt de sal.
Omplir els mini Volovanes amb la barreja que hem fet, per a això fem servir una bossa a manera de màniga pastissera i omplim un a un.
Com decoració, acabem ratllant encenalls d’aquest formatge manxec que teníem dur a la nevera. Mantenim freds en nevera fins al seu servei.

Consell
Perquè emulsioni millor se li pot afegir una mica d’aigua. Si volem més cremositat i contrast, a la base del Volován podem posar un formatge crema tipus Philadelphia.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×