Autor La recepta
13 juny 2018 a 12:00

Amanida de bacallà amb patates

0 Flares 0 Flares ×
Esqueixada Amanida bacallà//Foto: Wiquipedia Commons

Esqueixada Amanida bacallà//Foto: Wiquipedia Commons

Ingredients:
  • 1 kg – Patates
  • 4 – Tomàquets d’amanir tallats a rodanxes
  • 1 – Ceba tallada a tires
  • 100 g – Olives arbequines
  • 1 – Pebrot vermell tallat a tires
  • Oli
  • Sal
  • 400 g – Bacallà esqueixat i dessalat
Preparació:

Bulliu les patates, amb pell, en aigua i sal.
Peleu-les i talleu-les a rodanxes.
En una plata poseu els ingredients per capes començant per les patates i continuant amb el bacallà, la ceba, el tomàquet i el pebrot.
Afegiu-hi les olives i amaniu-ho amb força oli i sal.

Variacions:
S’hi pot posar ou dur trinxat.
També s’hi pot afegir pebrot verd a més del vermell.
També es fa amb olives negres o verdes.
Es pot adornar amb botifarra negra i blanca i coliflor confitada amb vinagre.
Es pot acompanyar d’escarola i enciam.
Per amanir-ho s’hi poden afegir unes gotes de vinagre.

Altres noms:
Poti-poti de Mura.

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Corpus Culinari Català
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×