Autor Economia
21 març 2018 a 10:00

Creixen a Barcelona i Girona, mentre que Lleida i Tarragona decreixen

0 Flares 0 Flares ×

Evolució de l’afiliació neta al RETA en termes interanuals

autònoms PIMEC

Tenint en compte les dades relatives a l’afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms del Servei Públic d’Ocupació Estatal:

  • Autònoms PIMEC valora positivament l’evolució de l’afiliació neta al RETA produïda al febrer. En termes interanuals, destaquen els creixements de Barcelona i, sobretot, de Girona, mentre que Lleida i Tarragona mantenen les seves xifres negatives. No obstant això, aquestes darreres províncies tenen un creixement net respecte al mes anterior.
  • El passat 6 de març es va publicar l’ordre ESS/214/2018, d’1 de març, que modifica la normativa del Sistema RED, pel qual es gestionen les comunicacions a la Seguretat Social. Autònoms PIMEC celebra aquesta modificació del Sistema RED, que servirà per incloure en el seu àmbit d’aplicació els autònoms i facilitar les funcionalitats del sistema d’intercanvi i comunicació de dades en aquesta administració. Tanmateix, en aquells casos en què es requereixi, la Seguretat Social facilitarà a aquells que no estaven dins l’àmbit d’aplicació del Sistema RED un servei d’assistència i orientació per dur a terme les actuacions. La data màxima per sol·licitar l’ingrés al RED és el 30 de setembre de 2018.
  • Tot i que la llei de mesures de urgents del treball autònom ja contempla mesures per fomentar la conciliació i la coresponsabilitat, Autònoms PIMEC treballa per seguir avançant en aquesta direcció després de percebre una gran sensibilització del col·lectiu i la societat en general amb motiu del 8 de març.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×