Autor La recepta
8 febrer 2018 a 12:00

Assortiment de creps dolces i salades

0 Flares 0 Flares ×

assortiment creps

Avui preparem una recepta variada, amb diferents sabors dolços i salats: creps a la nostra manera, ideals per convidar a familiars i amics.

Ingredients

300 gr. farina
4 ous
15 gr. sucre
500 ml. Llet (1 got)
250 ml. nata per cuinar
Pell de llimona
Mantega (uns grams)
Sal (1 mica)

Per al farciment:

100 gr. xocolata negra
½ got de llet
salami
pernil dolç
formatge en talls
formatge crema per untar
suc de llimona
1 plàtan

Elaboració

Preparem dos gots, en un col·locarem els ingredients per a les creps dolces i en un altre els de les salades (els ingredients genèrics dividits en dos: llet, farina, ous, nata) .Cortamos tires de la pell de la llimona i infusionat en un got de llet. Col·loquem en el vas de la túrmix els ous, el sucre, la farina, la llet infusionada, la resta de la llet i la nata i barregem amb la túrmix. El mateix sistema servirà per fer els dos tipus de creps (dolces i salades. L’única diferència serà que en cada cas, farem servir sal o sucre, segons sigui la crep).

Untem un pinzell de cuina amb la mantega i engreixaren una paella calenta amb ella.

A foc mig, afegir la quantitat justa per cobrir el fons de la paella (mig cassó), estendre la massa pel fons movent.

Daurar volta i volta durant 2 minuts per cada cara, girant quan veiem que la massa es separi de les vores.

Per preparar la xocolata, dissoldre la xocolata negra en llet (ha de quedar espès). Omplim la crepe amb 1 cullerada de la xocolata, doblem la massa i emplatem.

Si fem servir el plàtan juntament amb la xocolata, primer el tallem a rodanxes i fregim en mantega, després omplim.

En el cas de les creps salades, com hem dit anteriorment, substituïm el sucre per la sal i omplim amb diferents mescles (salami i formatge crema, pernil dolç i formatge, suc de llimona).

Tants farcits són possibles com imaginem, proveu i decidiu … és qüestió de gustos !.

Autor:dlcocinaygastronomia.com

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×