Autor Ensenyament
20 juny 2016 a 10:00

Ensenyament garanteix l’inici de curs amb dotacions de plantilles suficients malgrat la pròrroga pressupostària

8 Flares 8 Flares ×
Meritxell Ruiz // Imatge cedida per la Generalitat

Meritxell Ruiz // Imatge cedida per la Generalitat

El Departament d’Ensenyament garanteix de cara a l’inici de curs 2016-2017 que els centres educatius disposaran de les dotacions de plantilles suficients per atendre l’increment de l’escolarització previst. Així ho va assegurar la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en declaracions a TV3. Ruiz va remarcar que “volem deixar clar que a l’inici del curs que ve la plantilla queda assegurada i que la plantilla serà superior a la de l’any passat perquè la necessitem”.
La consellera ha destacat que malgrat el rebuig del Parlament a la tramitació dels pressupostos, el proper curs la plantilla queda assegurada per donar resposta a la població escolar actual. Però també ha explicat que els pressupostos preveien un increment econòmic de 211 milions d’euros que amb la pròrroga pressupostària afectaran aspectes importants per al Govern: “Hi havia previstos uns recursos superiors per atendre àmbits importants com el desplegament del decret de l’escola inclusiva, per centres de màxima complexitat o per millorar les substitucions. Aquesta part l’estem treballant amb el Departament d’Economia, per veure amb els pressupostos d’on es poden treure els recursos per intentar arribar al màxim d’aquests objectius que teníem com a Govern”.
La titular d’Ensenyament va reiterar que les dotacions actuals no es disminuiran i que els recursos que fins ara es destinaven al sistema no es disminuiran -ja que l’increment previst era per afegir nous recursos-. Alhora, ha manifestat que les beques menjador segueixen sent una de les prioritats del Govern: “Les convocatòries de les beques ja estan fetes i el Govern buscarà els recursos d’on sigui per garantir que aquestes famílies tinguin beca. Però com a Govern no podrem arribar allà on podríem arribar”. Meritxell Ruiz ha explicat que Ensenyament continuarà treballant conjuntament amb Economia per a aconseguir una redistribució dels recursos disponibles.
8 Flares Twitter 0 Facebook 8 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 8 Flares ×