Autor Societat
17 setembre 2015 a 15:00

Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup especialitzat en estafes i línies de crèdit fraudulentes

3 Flares 3 Flares ×

Dos dels membres eren veïns de Tiana

Mosos d'Esquadra // Foto d'arxiu

Mossos d’Esquadra // Foto d’arxiu

Agents del Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir el passat 7 de setembre set persones, cinc homes i dues dones, d’edats compreses entre els 58 i els 25 anys, tots de nacionalitat espanyola, tres d’ells veïns de Badalona, dos de Tiana, un de Torrelles de Llobregat i un altre de Sant Joan de Vilatorrada, com a presumptes autors dels delictes d’estafa, d’establiment de línies de crèdit fraudulentes, usurpació de la identitat civil i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el passat març quan es van detectar una sèrie de compres fraudulentes en una gran superfície comercial de Badalona realitzades amb una targeta de crèdit. Un cop els agents van contrastar la informació amb els responsables de l’empresa operadora de la targeta i el titular que hi constava, es va poder comprovar que les targetes havien estat donades d’alta de forma fraudulenta. Les targetes sol·licitades i aprovades eren enviades a bústies de vivendes buides que es trobaven prop  de la residència dels investigats, on eren recollides i activades. Els investigadors van poder comprovar que des de la mateixa IP on s’havia donat d’alta aquesta última targeta també s’havia donat d’alta a altres tres targetes més la mateixa setmana i que a més, les nòmines aportades eren falses i els números de compte inventats

 El modus operandi del grup sempre era el mateix. Obrien comptes bancaris a diverses entitats i vinculaven línies de crèdit que els permetien la retirada en efectiu del crèdit demanat així com l’adquisició de productes d’electrònica i de consum general. A més, utilitzant documentació trobada o furtada a les víctimes, van comprar i posteriorment vendre quatre vehicles adquirits a través de préstecs dels quals mai no van satisfer les quotes.

 Un cop identificats els integrants del clan familiar, els agents van realitzar tres entrades i escorcolls el passat 7 de setembre, dos en domicilis i un tercer en un bar, que van acabar amb la detenció de 5 dels integrants i amb la intervenció  d’ordinadors portàtils, terminals de telefonia mòbil, documentació de la compravenda de vehicles, nòmines falsificades, factures d’establiments comercials de les compres realitzades i llibretes d’estalvi i targetes de crèdit a nom de persones a les quals haurien usurpat la identitat.

Posteriorment es va fer un dispositiu policial que va culminar amb les detencions dels altres dos integrants del grup a les localitat de Barcelona i Granollers.

Els detinguts van passar a disposició judicial el passat 9 de setembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs.

3 Flares Twitter 1 Facebook 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×