Autor Política
27 juliol 2015 a 17:00

Mataró destinarà 1,5 milions d’euros a mesures extraordinàries

3 Flares 3 Flares ×

423.000€ per promoure l’activitat econòmica a través de la Festa al Cel

Rey i Jerez presentant el conjunt de mesures extraordinàries impulsades pel Govern

Rey i Jerez presentant el conjunt de mesures extraordinàries impulsades pel Govern // Imatge cedida per l’Ajuntament de MAtaró

Juan Carlos Jerez, regidor de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Mataró, i Miquel Rey, regidor de Promoció Econòmica van presentar un conjunt de mesures extraordinàries per als anys 2015-2016 per al foment de l’ocupació i la cohesió social a Mataró.

La primera mesura va ser encarregar als tècnics municipals la recerca de recursos dins el pressupost municipal per impulsar un paquet de mesures que donin suport a les famílies que ho estiguin passant malament.

Les mesures es van presentar als grups de l’oposició a la Comissió Informativa de Serveis Centrals, Ocupació i Promoció Econòmica i també a la Comissió Especial de Comptes de l’Ajuntament.

Fins al 2016 es preveuen destinar 927.000€ a polítiques d’ocupació, 541.000€ a cohesió social, 1.538.203,98€ a inversions i 583.000€ a la Festa al Cel. D’aquests diners una part prové de fons de l’Ajuntament i l’altre de subvencions de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

L’Ajuntament tirarà endavant un nou programa de plans d’ocupació per contractar unes 90 persones en situació d’atur. Els 25 contractes restants es destinaran a persones en situació d’atur i beneficiàries de la Renda Mínima d’Inserció.

En relació a les mesures per promoure la cohesió social, el Govern municipal ha decidit tirar endavant un programa complementari a l’existent que representa un increment de la despesa. Els diners aniran adreçats a persones grans, dependents o discapacitats; a mesures per garantir la suficiència alimentària; a mesures d’atenció a situacions d’urgència; a atendre necessitats d’habitatge i a programes adreçats a infants i joves.

El Govern municipal ha establert que les 4 inversions que s’han de tirar endavant immediatament són: les obres de rehabilitació de la coberta de l’edifici de la Presó; la substitució de les graderies del Camp Municipal d’Esports del Centenari; el cobriment de la pista esportiva exterior de l’Eusebi Millan; i, el cobriment de la pista esportiva exterior del Casal de Joves.

Pel que fa a la Festa al Cel, el festival aeri més antic i important de l’Estat, tindrà lloc el 19 i 20 de setembre a les platges de Mataró i es manté com la principal acció de promoció de ciutat d’enguany. El pressupost de la Festa al Cel 2015 puja 583.000€, dels quals l’Ajuntament té garantits a hores d’ara 423.000€. La resta s’esperen aconseguir de subvencions i patrocinis.

3 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×