Autor Societat
4 juliol 2015 a 14:00

Benestar Social i Família impulsa el programa “Àpats en Família”

10 Flares 10 Flares ×

El programa compte amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”

El director general de la Fundació Bancària la Caixa, la vicepresidenta del Govern i la secretària de Família durant la presentació del programa

El director general de la Fundació Bancària la Caixa, la vicepresidenta del Govern i la secretària de Família durant la presentació del programa // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Departament de Benestar Social i Família amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” impulsa el programa “Àpats en Família”. L’objectiu principal del programa és promoure l’alimentació saludable de les famílies catalanes i reforçar la criança positiva amb l’adquisició d’hàbits saludables.

El passat dilluns es va fer la presentació a la seu del Departament la qual va estar a càrrec de la vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; i Jaume Giró, director general de a Fundació Bancària “la Caixa”.

El programa consta d’un cicle de dos tallers organitzats per franges d’edat adreçats a famílies amb fills de 0 a 18 anys. Hi haurà pràctiques educatives al voltant de l’alimentació, hàbits saludables i responsables en relació amb la nutrició, l’estalvi i l’aprofitament alimentari.

La consellera Munté va assegurar que “estem molt satisfets amb aquest programa. S’ha de dir que ens avala l’experiència del “Créixer en Família”, el seu germà gran, que enguany ha arribat a la seva tercera edició. Més de 5.000 famílies d’arreu de Catalunya hi han participat fins ara. Si amb “Créixer en Família” ens centrem en oferir espais de suport, virtuals i presencials, als pares i mares interessats en la criança positiva, amb el programa “Àpats en Família” volem donar un pas més i consolidar aquesta línia d’acompanyament i enriquiment mutu, en aquest cas des de l’àmbit nutricional i relacional”.

Jaume Giró va explicar que “El foment d’hàbits alimentaris saludables durant la infància i la adolescència és, sens, dubte, una inversió de futur. Com a eina de prevenció, però també en relació al desenvolupament emocional dels més petits. Amb aquest convenciment, el Departament de Benestar Social i Família i l’Obra Social ”la Caixa” sumem esforços per a l’impuls del programa Àpats en família”.

El programa constat com l’entorn familiar és un factor de prevenció i protecció per al desenvolupament i benestar dels infants. La criança positiva permet que el menor desenvolupi plenament el seu potencial.

El programa impulsat per la Secretaria de Família aposta pels àpats familiars degut a que creen un espai de comunicació on s’aprenen hàbits alimentaris saludables.

A les activitats es treballaran aspectes com: l’alimentació dels fills, la comunicació a taula, el consum responsable i la coresponsabilitat.

“Àpats en Família” compta amb un material didàctic elaborat per un equip d’experts en orientació socioeducativa a famílies i nutrició infantil. Inclou una guia pels professionals que dinamitzaran les sessions i uns annexos per a les famílies.

Es podrà oferir el programa a qualsevol servei que atengui famílies d’arreu de Catalunya i podrà complementar qualsevol activitat d’orientació educativa per a pares i mares. El programa es beneficia de l’experiència acumulada del programa “Créixer en Família” la qual ha arribat, en la seva tercera edició, a tenir  més de 5.000 famílies inscrites arreu de Catalunya.

El Departament de Benestar Social i Família insisteix en la prioritat de convertir l’educació en l’entorn familiar en un recurs habitual i normalitzar per estar al llarg del procés d’aprenentatge i creixement.

Aquesta col·laboració, en el cas de l’Obra Social “la Caixa” s’emmarca dins el programa CaixaProinfància el qual va dirigit a llarg amb nens d’entre 0 i 16 anys en situació de vulnerabilitat. CaixaProinfància ofereix tallers educatius familiars a través del programa de parentalitat positiva “Aprendre junts, créixer en família”.

10 Flares Twitter 1 Facebook 9 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 10 Flares ×