Autor Societat
15 abril 2015 a 09:00

Ja s’ha posat en marxa el calendari Bombers amb Causa 2016

0 Flares 0 Flares ×

Els fons recaptats aniran destinats a la investigació de malalties infantils

bombersambcausa

Imatge del web de Bombers amb Causa

El divendres 10 d’abril va tenir lloc la primera sessió fotogràfica per preparar l’edició 2016 del calendari solidari Bombers amb causa. La cita va ser al gimnàs del parc de Bombers de Sant Boi de Llobregat, on hi han participat tres nens de 5,6 i 7 anys i dos bombers. A més del fotògraf Pere Encinas.

Un any més, els protagonistes seran els nens i les nenes de l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) que seran fotografiats amb efectius dels Bombers de la Generalitat i dels Bombers d’Andorra. Con en anteriors edicions, el calendari solidari 2016 comptarà amb fotografies captades a diferents localitzacions de Catalunya, així com a Andorra, totes elles relacionades amb l’esport.

Cal destacar que  igual que edicions anteriors els diners seran destinats a finançar per quart any consecutiu la beca d’investigació “Bombers amb Causa” que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució. Cal recordar que a finals del passat mes de març el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Ramon Parés, va lliurar a l’Obra Social Sant Joan de Déu un xec per valor de 61.695 euros corresponents a la recaptació per la venda dels calendaris Bombers amb causa de 2015.

 Durant l’acte de lliurament del xec, la doctora, neonatòloga i investigació, pediatra, Isabel Iglesias, va presentar les conclusions del projecte “Efecte del suport nutricional post natal en la salut dels nounats molt prematurs (-32 setmanes)”que va rebre la beca “Bombers amb causa” les dues primeres edicions.

Avui en dia, és l’equip de la doctora Belen Pérez, neuròloga del servei de neurologia de HSJD què està treballant en el desenvolupament del projecte de recerca en malalties neurològiques en la infància. L’objectiu d’aquest estudi és identificar, tractar i avaluar nens amb defectes en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per a la obtenció d’energia al nostre organisme.

L’Obra Social Joan de Déu i els Bombers de la Generalitat col·laboren en aquest projecte solidari des de l’any 2011 amb l’objectiu d’aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Per primer cop hi participen els Bombers d’Andorra i han ajudat de forma molt important en la venda del calendari al Principat.

 Aquesta quarta edició del calendari Bombers amb causa ha tingut com a fil conductor el somriure dels nens i nenes i ha comptat amb la participació desinteressada d’un grup de fotògrafs professionals, d’Abacus i Natura, així com altres institucions i persones d’àmbits ben diversos, , com el grup musical Txarango, el Mag Lari, en Pep Bou, els Pallapupas, en Dani Jiménez i el programa Dinàmiks de TV3, els gegants de la Llacuna, el teatre de titelles Rocamora  o l’Ateneu Popular de Nou Barris, entre d’altres.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×