Autor Sanitat
29 març 2015 a 14:00

L’epidèmia de grip ha acabat a Catalunya

2 Flares 2 Flares ×

Els casos de grip han anat reduint fins arribar a 99 casos registrats per cada 100.00 habitants

Finalitza l'epidèmia de grip a Catalunya // Imatge del web de l'Intitut Català de la Salut

Finalitza l’epidèmia de grip a Catalunya // Imatge del web de l’Intitut Català de la Salut

Durant la setmana del 16 al 22 de març de 2015 els casos han continuïtat baixant fins arribar a una incidència de 99 casos registrats per cada 100.000 habitants, un 25% inferior a la de la setmana anterior.

La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i normalment no requereixen atenció sanitària. En el cas de dubte, els ciutadans poden trucar al 061 CatSalut Respon, on un equip de metges, infermers i tècnics dóna resposta als dubtes de salut i ofereix consells sanitaris.

Durant aquesta última setmana, els professionals de la xarxa pública han atès 61.485 urgències hospitalàries, un descens del 1,7% respecte la setmana anterior. En el nombre d’urgències ingressades ha estat de 6.089, un descens d’un 2,9%. En el cas dels hospitals infantils s’han atès 3.529 urgències de les quals 376 han ingressat, això suposa un descens del 3,3%.

Les visites al CAP i l’atenció domiciliaria també han reduït. Pel que fa el CAP s’ha registrat un descens d’un 1,9%, mentre que als domicilis el descens ha estat d’un 1%. En quan als centres d’atenció continuada les visites també han reduït un 2,9%, en canvi, les visites domiciliaries en aquests centres han augmentat un 4,2%.

Cal destacar que aquesta setmana el 061 CatSalut Respon ha atès 25.432 casos, dels quals 1.945 han requerit metge a domicili. Des del començament de temporada s’han registrat 468 casos greus d’ hospitalitzats de grip mentre que la temporada anterior el nombre de casos ingressats acumulats a la setmana 12 van ser 412. Dels 468 pacients, el 77,5% no estaven vacunats i el 97% presentaven algun factor de risc conegut.

2 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×