Autor Ensenyament
27 febrer 2015 a 11:00

Mataró posa en marxa la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació

0 Flares 0 Flares ×

Hi participen 75 nois i noies

Les pràctiques són una part fonamental d'aquests cursos // Imatge cedida per l'Ajuntament de Mataró

Les pràctiques són una part fonamental d’aquests cursos // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró, a través del servei d’ocupació municipal, ha posat en marxa aquesta setmana la tercera edició del programa Joves per l’Ocupació, enfocat a ajudar a trobar feina a persones de menys de 25 anys amb poques expectatives. Al projecte hi participen 75 nois i noies d’entre 16 i 14 anys que com a màxim tenen el graduat d’ESO. L’objectiu del programa és donar-los experiència en algunes tasques i intentar-los col·locar en alguna empresa com a treballadors en pràctiques per obrir-los les portes del mercat laboral.

Els serveis socials van entrevistar un total de 250 persones per participar a la iniciativa, de les quals se n’han acabat seleccionant 75. Mataró ha teixit una xarxa amb altres administracions per aconseguir determinar quins joves necessitaven amb més urgència una empenta formativa. Tots ells formen part del Registre de Garantia Juvenil, estan a l’atur i tenen una formació molt escassa.

El programa inclou diverses etapes per les quals aniran passant els joves que hi participen. Primer rebran una formació encarada a una tasca en concret, la que vulguin desenvolupar. Llavors, començaran a fer pràctiques remunerades en alguna empresa amb la possibilitat que els contractin. De fet, l’Ajuntament de Mataró posa facilitats als negocis perquè es quedin als joves: els ofereix bonificacions per tenir-los en pràctiques i també garanteix que subvencionarà l’equivalent al salari mínim interprofessional durant sis mesos si els fan un contracte de mig any o més.

Els joves poden optar a tres especialitats: auxiliar de comerç, de serveis de bar o de magatzem. En total, els alumnes que participin al programa faran 300 hores de formació teòrica i com a mínim 80 de pràctiques en una empresa. L’objectiu d’aquesta doble aposta és reinserir els nois i noies al sistema educatiu al mateix temps que se’ls donen eines per obrir les portes del mercat de treball.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×