Autor Cultura
18 febrer 2015 a 11:00

Ca l’Arenas acull l’exposició “Art a Mataró 1959-1983. Anys de resistència i ruptura”

0 Flares 0 Flares ×

S’inaugura aquest divendres

Autors de les accions “Per matar-ho”

Autors de les accions “Per matar-ho” // Imatge cedida per l’Ajuntament de Mataró

Ca l’Arenas inaugurarà el pròxim 20 de febrer a les 7.30 de la tarda cinc noves mostres d’”Art a Mataró 1959-1983. Anys de resistència i ruptura”. Les sales del centre d’art mostraran les seqüències artístiques d’unes èpoques difícils. L’exposició busca recuperar la història expositiva de la ciutat i reconstruir-ne el paper, a més de relatar l’activitat cultural de la ciutat.

Les cinc mostres que es podran veure al centre d’art volen resseguir les seqüències artístiques i culturals d’unes dècades difícils, de les acaballes de la dictadura als inicis de la democràcia, viscudes en un context d’adversitat. L’època és molt complexa i sobre ella els fons del Museu de Mataró presenten importants llacunes documentals, complementades gràcies a les aportacions de ciutadans i entitats amb documents, cartells, programes de mà, catàlegs, fotografies i pel·lícules que es van incorporant a la mostra.

El primer pis és l’espai de la cronologia, on es poden visitar les activitats de les Setmanes Culturals dels anys 1972 i 1973 sota el nom ”Accions de lluita”. La sala 1 és el lloc reservat per al “Pur eclèctic”, una mostra eclèctica dels artistes i de les principals exposicions que es van fer a la ciutat amb el fil conductor del Museu. Fins al 7 de juny, aquest espai es centrarà en les 11 exposicions simultànies i altres activitats complementàries que l’any 76 va organitzar l’Agrupació Científico-Excursionista, en el marc de les Jornades de les Arts Catalanes.

A la galeria i sala 2 es destaquen les intervencions més singulars del període. A la galeria es pot veure una revisió de les tres accions trencadores, organitzades pel museu el novembre de 1976 sota el nom “Per matar-ho”, i protagonitzades per Jordi Benito, Fina Miralles i Ferran Garcia Sevilla, amb revisió de Marta Pol Rigau. A la sala 2, l’associació Els dimarts al Llimoner commemora les exposicions que es van fer al carrer de Sant Pere Més Alt del 1969-1971.

Per últim, la darrera mostra és la que està ubicada a la sala menjador, destinada als germans Arenas i a monografies temàtiques. En aquesta ocasió, Francesc Masriera descobreix la faceta de músic de Jordi Arenas.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 0 Flares ×